Mevrouw Uyl

Voor ieder kind uit onze vriendenkring heeft ze de geboortekaartjes gemaakt. En met iedere verjaardag krijgen zij nog steeds een mooie kaart van haar. De cadeaus worden ingepakt met zelf getekend cadeaupapier en soms krijg je zomaar een schilderijtje van haar. Maaike Uyleman, ofwel Mevrouw Uyl, tekent haar hele leven al, zowel met de hand als met de computer. Ze studeerde aan Minerva en deed daar de richting Illustratie. Sinds die tijd werkt ze als zelfstandig illustrator. Twee jaar geleden vroeg ik of zij mijn kerstkaart wilde maken en dit jaar heeft ze dat opnieuw voor mij gedaan. Ze maakte twee verschillende ontwerpen voor mij waaruit ik kon kiezen. Maar dat lukte niet, dus ik bestelde ze allebei. Ik heb ze net op de post gedaan. Bescheiden als ze is ondertekent ze de kaarten slechts met een kleine 'M' onderin de hoek, en trots als ik op haar ben bedacht ik dat ik graag meer van haar zou laten zien op mijn blog. Want daar is een blog voor toch? Om te informeren. Maaike komt uit Groningen en is al sinds haar vijftiende bezig met het maken van geboortekaartjes, trouwkaarten en opdrachten voor anderen. Zo heeft ze ook muurschilderingen gemaakt, logo's en posters. De laatste poster leverde haar via de Gezinsbode een opdracht op voor het illustreren van een kinderboek. Ze merkt duidelijk een verschil met vroeger door het gebruik van Social Media. Schetsjes zet ze op Instagram en inmiddels heeft ze daardoor zelfs kopers uit Amerika aangetrokken. Haar speelse stijl en het plezier dat zij heeft in tekenen is goed terug te zien in alles wat ze maakt en daarom spreken haar tekeningen mij zo aan. Ze maken me vrolijk. Vind je het leuk om meer van haar te zien? Kijk dan eens op haar instagram. Fijne feestdagen!

Gezelligheid in Zuidhorn

Er is veel te doen dit weekend en je wordt met kerstmarkten om de oren geslagen, maar heb je geen zin om onder de voet gelopen te worden en toch een gezellige kerstsfeer te proeven mét warme chocomel en appeltaart? Ga dan dit weekend even langs in Zuidhorn bij Roos van der Laan. In haar schuur verkoopt ze zelfgemaakte spulletjes om cadeau te geven tijdens kerst of gewoon voor de leuk in je eigen huis of tuin. Van macramé pottenhangers, ansichtkaarten van Mevrouw Uyl en eucalyptushangers tot kleine engeltjes van alpaca wol. Dit alles onder het genot van een warm drankje en zelfgebakken appeltaart. Je cadeautjes worden met veel zorg ingepakt door haarzelf en haar dochters.

Waar: Klinckemalaan 7 Zuidhorn
Wanneer: vrijdag 15 december 16.00 - 21.00u, zaterdag 16 december 10.00 - 17.00u en zondag 17 december 10.00 - 13.00u
 

Instagram, koffie en workshops

Zo post je dus wel eens wat op Instagram en zo kom je erachter dat er iemand bij je om de hoek werkt als interieuradviseur (lang verhaal kort). Dus gingen we een keer koffie drinken in de buurt. Vivi Bolhuis is dit jaar gestart met haar eigen bureau in interieuradvies onder de naam ViaVief Interieuradvies en dat gaat hartstikke goed. Naast het geven van interieuradviezen geeft ze ook regelmatig workshops. Laatst vroeg ze of ik het niet eens leuk zou vinden om haar daarbij te helpen en een deel over verlichting te vertellen. Ik heb ja gezegd en heb er super veel zin in. Het lijkt me heel leuk om met een groep mensen om tafel te zitten en ze en beetje wegwijs te maken in de wereld van verlichting. 

Vanaf januari 2018 geven we een workshop verspreid over drie avonden, waarvan Vivi twee avonden voor haar rekening neemt over interieur en ik één over verlichting. We richten ons op de particuliere markt; op mensen die net een nieuw huis hebben gekocht of die hun eigen huis eens grondig onder handen willen nemen. Op de flyer hieronder zie je waar je meer informatie kunt vinden over deze workshop en waar je je op kunt geven. Voor januari zijn er nog drie plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!
 

Flyer workshop

Flyer workshop

Centrum voor Internationale Lichtkunst

In de kleine stad Unna, in het oosten van het Ruhrgebied is het eerste en enige museum ter wereld dat geheel gewijd is aan lichtkunst. Het heet het Zentrum für Internationale Lichtkunst en is te vinden op zo’n 10 meter ónder het huidige gemeentehuis van Unna.

In de onderaardse gewelven van de in 1979 gesloten Lindenbrauerei is een vaste collectie lichtkunst te zien van o.a.James Turell en Jan van Munster. Daarnaast worden er ook wisselende tentoonstellingen georganiseerd. In de labyrinthische gangen, koelruimten en gistingskelders van de voormalige brouwerij zijn de installaties ingericht. Verwacht geen strakke witte muren, maar een rauwe industriële omgeving, waarin de lichtinstallaties hun volledige aandacht krijgen. Omdat het gevaar van verdwalen reëel is kunnen de lichtinstallaties alleen met een rondleiding worden bezocht. Foto's mogen er niet worden gemaakt, maar deze lichtkunst moet je ook niet op foto's zien, je moet het ervaren. In de maanden april t/m oktober kun je buiten het museum het kunstwerk 'Third Breath' van James Turell bezoeken. Vanaf een half uur voor zonsondergang zorgt een ingenieus lichtprogramma in zijn 'skyspace' voor een prachtig schouwspel van licht en kleur, waarin de steeds donker wordende lucht boven je een centrale rol speelt. Ach...leg het maar eens uit hoe mooi licht is. Kom het vooral zelf zien in het enige echte lichtkunstmuseum ter wereld!

Wil je meer informatie over dit unieke museum, kijk dan op: www.lichtkunst-unna.de

Geboorte van een website

Hoeraaaaa daar is ze dan! Mijn nieuwe website! Na een bevalling van bijna twee jaar is ze dan nu kerngezond ter wereld gekomen. Althans, dat hoop ik dan. Het is nog even testen en bekijken of alles het doet zoals het moet. Even de apgar-score bepalen zeg maar. Waarom het zo lang heeft geduurd? Ik heb flink getwijfeld over mijn nieuwe naam en mijn logo en wilde de site zelf maken (met een beetje hulp van Squarespace) en als je dan tussendoor ook nog druk bent met projecten kan het soms lang duren voor het klaar is. Maar nu is het dus zover! Het was nog even spannend op het laatste moment, want vlak voor lancering was er nog wat onenigheid binnen de familie welke foto ik moest gebruiken. Ik keek te lief en te verlegen. Ik keek scheel. Mijn blouse was niet mooi. Dus ja, toen was het crisis. Wat nu? En waarom eigenlijk een foto van mezelf? Ook een goeie vraag. Het is niet dat ik nou zo graag met mijn snufferd op internet sta, maar als ik zelf naar andere websites ga vind ik het toch altijd wel erg interessant om te zien hoe de persoon achter al die mooi gepresenteerde werken er dan uitziet. Aardig? Benaderbaar? Betrouwbaar? Gek eigenlijk dat je dat allemaal van een foto denkt te kunnen aflezen. Hoe dan ook, uiteindelijk is het gelukt. Er is een nieuwe foto mét goedkeuring van de familie. En mijn eerste blog voor de nieuwe site is dan nu dus ook een feit. Studio Anderlicht is weer compleet, vindbaar en zichtbaar. En daar ben ik heel erg blij mee.

geboortekaartje website