BRASSERIE VAN DER VALK HOTEL DRACHTEN

 

In 2013 werd de brasserie van Van der Valk Hotel Drachten grondig gerenoveerd. De entree was inmiddels verhuisd naar de andere kant, waardoor er op de plek van de oude receptie een deel aan de brasserie kon worden toegevoegd. De brasserie werd hierdoor twee keer zo groot. 
Het plafond kreeg spots die doen denken aan de kringeltjes in je kop koffie als er een druppel invalt. Deze spots werden in de lagere plafonds geplaatst. Het hogere dak werd indirect aangelicht om de ruimte wat 'lucht' te geven. Boven de zithoeken werden porseleinen hanglampen opgehangen, om de sfeer en intimiteit van de ruimte te benadrukken. Boven de grote leestafel kwamen twee Secto lampen van houtfineer. Het licht over de dunne latjes geven een mooi effect.

 

Opdrachtgever: Van der Valk Hotel Drachten
Opgeleverd: mei 2013
Fotografie: dhr. B. Dontje, Valk Magazine, Studio Anderlicht